Niceský salát
Suroviny:
1 hlávkový salát, 2 natvrdo uvařená vejce, nakrájená na čtvrtky, 2 velká rajčata, nakrájená na čtvrtky, 6 plátků ančoviček, 10 černých oliv bez pecek, 1 polévková lžíce kapary, 1/4 na kostičky nakrájené a oloupané okurky, 1 plechovka sterilovaného procezeného tuňáka, 4 velká artyčoková srdíčka, nakrájená na čtvrtky,
Zálivka:
6 polévkových lžic olivového oleje, 2 polévkové lžíce octa (může být z bílého nebo červeného vína), 1/2 stroužku utřeného česneka, 1 čajová lžička hořčice, sůl, pepř a citronová šťáva,
Postup:
Salát omyjeme, osušíme a natrháme na malé kousky.
Připravíme ostatní suroviny a ve velké míse smícháme se salátem, přičemž dáme pozor, aby se vejce nerozdrobila. Suroviny na zálivku smícháme. Těsně před podáváním přelijeme salát zálivkou.
Způsob podávání:
Podávaný s bagetou je vhodný jako lehký oběd nebo předkrm.
Příprava:
Příprava trvá asi 20 minut, vaření vajec přibližně 9 - 10 minut.