Jahodová bomba se sněhovou čepicí
Suroviny:
Korpus:
50g krupicového cukru, 80g moučkového cukru, 100g hladké mouky, 50g solamylu, 4 vejce
Náplň:
400g měkkého tvarohu, 150g moučkového cukru, 200g másla, 2 balíčky vanilkového cukru, 200g jahod, 2 lžíce jahodového topingu
Bílkový sníh:
4 bílky, 200g krupicového cukru
Postup:
1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosetou mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180° C asi 15 minut.
2. Upečený piškot poprášíme hladkou moukou a převrátíme na utěrku. Pečicí papír stáhneme. Z vychladlého vykrojíme kolo o průměru misky, do které budeme moučník připravovat. Zbytek piškotu rozkrájíme na trojúhelníky a vyložíme jimi připravenou, potravinovou fólií vyloženou misku.
3. tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a s máslem, vyšlehaným s moučkovým cukrem. Poté opatrně vmícháme toping tak, abychom získali mramorový efekt. Misku s korpusem postupně naplníme polovinou náplně, jahodami a zbylou náplní. Navrch přitiskneme piškotové kolo, misku vložíme do lednice a dort necháme ztuhnout.
4. Bílky s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Odstavíme je a nadále šleháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Směs necháme zchladnout. Tuhý sníh naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Vychlazenou bombu vyklopíme z misky a na celý povrch ozdobně nastříkáme sníh. Zapečeme pod rozehřátým grilem, až sníh zrůžoví.l
Přípravy: 90 minut
1 porce: 1367 kj/ 327 kcal
Počet porcí/ kusů: 16