Roztomilé řízkové rolky
Suroviny:
150g strouhané uleželé goudy, 100g strouhanky, 500g vepřového hřbetu, sůl, pepř, 150g rukoly, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 12 třešňových rajčátek
Postup:
1. Smícháme nastrouhaný sýr a strouhanku. Omyjeme a osušíme maso a nakrájíme ho na 12 tenkých plátků. Osolíme, opeříme a obalíme v hladké mouce. Rozkvedláme vejce. Maso obalíme ve vejci a pak ve směsi sýra a strouhanky. Opékáme na oleji asi 2 minuty z každé strany. Vyjmeme a necháme vychladnout.
2. Omyjeme a osušíme rukou. Omyjeme a rozpůlíme rajčátka. Maso pak obložíme rukolou a půlkami rajčat, pevně je svineme a upevníme párátkem.
Příprava: 30 minut
1 porce: cca 550 kcal/ 2300Kj
Počet porcí: 4