Paštičky plněné masem a olivami
Suroviny:
4 až 6 paštiček z listového těsta (mražených), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml drůbežího vývaru (může být i z kostky), 100 ml mléka, 1/2 kuřete (vařené, pečené nebo grilované), estragon, šalvěj, 10 sušených rajčat, 15 černých vypeckovaných oliv, sůl, čerstvě umletý pepř
Postup:
1. Prázdné paštičky upečeme nebo ohřejeme podle návodu na obalu.
2. Kuřecí maso obereme z kostí a pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kousky, olivy přepůlíme. Bylinky omyjeme, vytřepeme z nich vodu a usekáme je nadrobno.
3. Na přípravu náplně si v hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a přilijeme vývar a polovinu mléka. Na mírném ohni mícháme tak dlouho, dokud bešamel nezačne houstnout. Poté přidáme kuřecí maso, rajčata, olivy a bylinky. Za stálého míchání necháme náplň ještě několik minut povařit. Pokud je náplň příliš hustá, přidáme trochu mléka. Lehce zchladlou náplň podle své chuti osolíme a opeříme.
3.Náplň rozdělíme do paštiček, ozdobíme bylinkami a podáváme.
1 porce: 2240 kj
Počet porcí: 2 až 3