Perníková bublanina
Suroviny:
3 červené pomeranče, 250g hladké mouky, 100g cukru, 70g másla, 2 vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1/2 lžičky mleté skořice, moučkový cukr na posypání
Postup:
Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ze zbývajících dvou pomerančů vymačkáme šťávu. Žloutky utřeme se změklým máslem a cukrem do pěny. Mouku smícháme s kakaem, skořicí a perníkovým kypřícím práškem a postupně ji spolu s pomerančovou šťávou zapracujeme do utřených žloutků. Přidáme med a na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků. Do remosky vyložené pečicím papírem na pečení nalijeme část těsta, poklademe ho plátky pomeranče, opět nalijeme vrstvu těsta, rozložíme na ně zbylé pomerančové plátky a upečeme dozlatova. Po vychladnutí koláč poprášíme moučkovým cukrem.