Zapečené brambory
Suroviny:
Brambory, špekáčky, jemný salám, olej, bazalka, hrášek v plechovce, vejce, vypeckované zelené olivy, žampiony čerstvé nebo v plechovce, mléko, petržel, provensálské koření, pepř, sůl, červená paprika
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka tloušťky
2. Na vrstvu brambor dáme salám, špekáčky, olivy, žampiony a hrášek, následuje vrstva brambor a vrstva salámu a ostatních surovin. Pokračujeme, dokud není mísa zaplněna, a končíme vrstvou brambor.
3. Mléko, olej a vejce smícháme s trochou petržele, bazalky, provensálského koření, soli, pepře a papriky, rozkvedláme a polijeme obsah mísy. Pečeme 25-35 minut.
Příprava: asi 1 hodina
1 porce: cca 560 kcal/ 2340 kj
Počet porcí: 4