Brambory po italsku
Suroviny:
4 lžíce majonézy, pepř, 2 lžíce jogurtu, sůl, šťáva kůra z citrónu, 2 stroužky česneku, 400g vepřových filetů, 2 lžíce klíčkového oleje, 400g třešňových rajčat, snítka rozmarýnu, 4 snítky bazalky, 50g nakládaných papriček, 800g brambor vařených ve slupce, 30g černých oliv bez pecky
Postup:
1. Smícháme majonézu s jogurtem, citrónovou šťávou a kůrou. Česnek prolisujeme a přidáme k majonéze. Osolíme.
2. Maso opékáme asi 10 minut na oleji. Osolíme, opepříme a vyjmeme.
3. Rajčata rozpůlíme, najemno nakrájíme rozmarýn a bazalku. Necháme okapat papričky a nakrájíme je na kolečka. Oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a opečeme. Osolíme a opepříme. Maso nakrájíme, přidáme k němu rajčata a papričky a opékáme asi 3 minuty. Vmícháme bylinky a olivy. Servírujeme s ochucenou majonézou a ozdobíme bylinkami.
Příprava: 30 minut
1 porce: cca 490 kcal/ 2050 kj
Počet porcí: 4