Špenátové rolky s tomatovou omáčkou a sýrem
Suroviny:
600g listového špenátu, l cibule, 2 lžíce oleje, muškátový oříšek, 2 lžičky zeleninového bujonu, 2 stroužky česneku, 200g tvarohu, 1 lžíce bazalky a petržele, sůl, 20 těstovinových rolek, 1 tomatová konzerva (850 ml), 50g strouhaného parmazánu
Postup:
1. Špenát ponoříme na chvíli do teplé osolené vody. Slijeme, špenát zchladíme a nakrájíme nadrobno.
2. Cibuli a česnek nakrájíme a podusíme. Špenát smícháme se solí, pepřem a vývarem a za stálého míchání minutu dusíme s cibulkou a česnekem. Smícháme s tvarohem a muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Směsí naplníme rolky. Troubu předehřejeme na 200° C.
3. Půlku rajčat dáme do vymazané zapékací misky, přidáme rolky a pokryjeme je druhou půlkou rajčat Podlijeme 100 ml vody a pečeme 25 minut. Posypeme parmazánem a pečeme 10 minut.
Příprava: 45 minut
1 porce: cca 420 kcal/ 1755 kj
Počet porcí: 4