Stromečky jako zasněžené
- slepované jemným oříškovým krémem
Suroviny:
250g moučkového cukru, sůl, 1 lžíce rumu, 320g polohrubé mouky, 80g mletých mandlí, 2 vejce, 3-4 kapky aroma hořkých mandlí, 150g másla, 100g burských oříšků, 2 lžíce medu, 1 lžíce kakaa
Postup:
1. Dáme do mísy 220g moučkového cukru, špetku soli, rum, mouku, mandle, vejce, mandlové aroma a másla nakrájené na kostky a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj kouli a uložíme ji asi na 30 minut do lednice.
2. Troubu předehřejeme na 180° C. těsto vyválíme na pomoučeném válu na sílu 2 –
3. Mezitím umeleme najemno burské oříšky. Na krém je smícháme dohlídka s medem a kakaem. Polovinu stromečků namažeme krémem, slepíme je se zbývajícími, přitlačíme a posypeme zbývajícím cukrem.
Rozpis na: as 40 kousků
Příprava: asi 75 minut