Rizoto s cuketou a sýrem
Suroviny:
1 malá cibulka, 1 lžička másla, 80g rýže na rizoto, 300ml vývaru, 1 malá cuketa, 50g žampionů, 2 lžíce mraženého hrášku, 2 plátky šunky, tymián, 4 lžíce sherry, na špičku nože citrónové kůry, 1/2 lžičky citrónové šťávy, kousek parmazánu
Postup:
1. Oloupeme a nasekáme cibuli a opečeme ji na lžičce másla. Přidáme rýži a smažíme ji za stálého míchání. Přilijeme 1/4 vývaru a zlehka povaříme, dokud se vývar nevsákne. Pozvolna přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme rýži asi 20 minut.
2. Omyjeme a očistíme cuketu a nakrájíme ji na tenké plátky. Očistíme a rozčtvrtíme žampiony. Zeleninu a mražený hrášek se zbytkem másla pak přidáme k rizotu a necháme vařit dalších 8 minut.
3. Šunku nakrájíme na proužky a nasekáme tymián. Obojí vmícháme do rizota a dochutíme citrónovou kůrou, šťávou a sherry. Servírujeme s citrónem, bylinkami a posypané parmazánem.
Příprava: 40 minut
1 porce: cca 650 kcal/ 2800kj
Počet porcí: 1