Provensálská palačinka
Suroviny:
50g hladké mouky, 4-5 lžic mléka, 2 vejce, sůl, 250g žampionů, 100g rukoly, koření, 2 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 1 lžička provensálského koření, 4 lžíce Créeme fraiche, 2 lžíce bílého vína
Postup:
1. Dobře smícháme mouku, mléko, vejce a těsto dáme na 30 minut odpočinout.
2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Opláchneme a osušíme rukolu a nakrájíme ji na kousky. Zahřejeme na pánvi lžíci másla a opečeme žampiony. Oloupeme česnek, najemno ho nasekáme a přidáme k houbám. Osolíme a okořeníme. Zjemníme bílým vínem a Créme fraiche. Vmícháme rukou a krátce podusíme.
3. Usmažíme na másle 4 palačinky. Dáme je na talíře, rozdělíme na ně náplň a naaranžujeme. Můžeme ozdobit čerstvou rukolou.
Příprava: 40 minut
1 porce: cca 180 kcal/750 kj
Počet porcí: 4