Šťavnatá sekaná v kapustovém obalu
Suroviny:
1 kapusta, kajenský pepř, l lžíce seznamu, 3 vejce, 100g slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 100g žampionů, pepř, 800g mletého masa, 1 lžíce majoránky, 8 lžic strouhanky, 4 uvařená vejce, 2 mrkve
Postup:
1. Očistíme a oddělíme jednotlivé listy kapusty, umyjeme je a asi 3 minuty blanšírujeme v osolené vodě. Necháme okapat. Formu o délce
2. Nakrájíme a rozpustíme slaninu, oloupeme a nasekáme česnek a cibuli, očistíme a nakrájíme houby a všechno opečeme. Smícháme s masem, vejci , kořením, bylinkami a strouhankou.
3. Sekanou dáme do formy. Oloupeme natvrdo uvařená vejce, oloupeme mrkev a nakrájíme ji podélně na proužky. Vejce a mrkev pak vtlačíme do sekané, přikryjeme kapustou a pečeme asi 40 minut.
Příprava: 50 minut
1 porce: cca 1060 kcal/ 4430 kj
Počet porcí: 4