Šišky z mletého masa s anglickou omáčkou a fazolkami
Suroviny:
1 cibule, 500g mletého hovězího masa, 50 ml koňaku, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce majoránky, sůl, mletý černý pepř, 3 lžíce sekané petrželky, 50g lískových ořechů, 8 plátků anglické slaniny
Omáčka:
50 ml červeného vína, 100 ml kečupu, mleté chilli, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky
Příloha:
1 lžíce oleje, 60g anglické slaniny, 500g mražených fazolek
Postup:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso vložíme do misky. Přidáme cibuli, koňak, bílý jogurt, majoránku, sůl, pepř a petrželku. Vše promícháme. Nakonec přidáme přepůlené oříšky.
2. Z mletého masa vytvarujeme čtyři šišky. Obalíme je anglickou slaninou a položíme do pekáčku. V troubě předehřáté na 180° C je pečeme asi 25 minut.
3. Připravíme omáčku. Červené víno promícháme s kečupem. Omáčku dochutíme chilli kořením, sójovou a worcesterskou omáčkou.
4. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme fazolky a opečeme je. Osolíme je a podáváme jako přílohu.
Příprava: 45 minut
1 porce: 1857 kj/ 444 kcal
Počet porcí: 4