Placičky v pikantní omáčce
Suroviny:
1 žemle (40g) z předešlého dne, 2 cibule, 1 lžíce másla, 600g mletého hovězího masa, 2 vejce, sůl, mletý pepř, strouhanka na obalování, olej na smažení
Omáčka:
30g másla, 30g hladké mouky,
Postup:
1. Žemli rozkrájíme na kostičky, vložíme do misky a zvlhčíme vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi.
2.K žemli přidáme mleté maso, zchladlou orestovanou cibuli a vejce. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z masové hmoty vytvarujeme rukama namočenýma ve studené vodě malé placičky. Obalíme je ve strouhance a na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran opečeme.
3. Na rozehřátém másle zpěníme hladkou mouku. Za stálého míchání ji zalijeme vývarem. Vmícháme kečup a přidáme bobkový list. Vše osolíme, opeříme a vaříme, dokud se všechny složky nespojí v hladkou omáčku.
4. Poté do omáčky vložíme masové placičky a 15 minut je necháme povařit. Placičky podáváme přelité omáčkou a ozdobené kečupem a kouskem cibulky. Jako příloha je vhodná dušená rýže.
Příprava: asi 50 minut
1 porce: asi 3060 kj/ 730 kcal
Počet porcí: 4