Maďarské válečky
Suroviny:
2 včerejší housky, 4 cibule, 1 stroužek česneku, 500g sekané, sůl, pepř, mletá paprika, 1 lžíce sekané petrželky, 2 vejce, 1 lžíce mouky, 200 ml vývaru, 1 konzerva rajčat (425 ml), 1 zelená paprika, 6 lžic oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku
Postup:
1. Namočíme housky. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek. Smícháme s masem, solí, pepřem, mletou paprikou, petrželí, vymačkanou houskou a vejci. Vytvarujeme 12 válečků a opékáme na 4 lžících oleje 10 minut.
2. Nakrájíme 3 cibule a podusíme je. Zapražíme moukou a přilijeme vývar. Rajčata nasekáme v konzervě najemno a přidáme spolu s protlakem, osolíme, opepříme, přidáme papriku a 10 minut vaříme. Na posledních 5 minut přidáme válečky.
Příprava: 50 minut
1 porce: cca 660 kcal/ 2760 kj
Počet porcí: 4