Frikadely s houbami
Suroviny:
200g brambor, sůl, l vejce, l cibule, l stroužek česneku, 500g vepřové sekané, pepř, 2 lžíce přepuštěného másla, 20g sušených hřibů nebo křemenáčů, 100g žampionů, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 lžíce másla, 250g smetany, 100ml bílého vína
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme cibuli a česnek. Maso smícháme s polovinou množství cibule, česneku, soli a pepře. Brambory rozšťoucháme a s vejcem vmícháme do masa. Vytvarujeme 12 frikadelek a opečeme je na másle.
2. Hříbky namočíme ve 123 ml vody. Nakrájené žampiony dusíme s tymiánem a zbytkem cibule a česneku asi 5 minut. Přidáme hřiby včetně vody, víno, smetanu, vaříme 5 minut a okořeníme. Ozdobíme bylinkami.
Příprava: 50 minut
1 porce: cca 590 kcal/ 2470 kj
Počet porcí: 4