Mandarinkový koláč
(1 hrnek =
Suroviny:
3 mandarinky, 3 vejce, 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru, 1/2 sáčku kapřícího prášku do pečiva, máslo na vymazání a cukr na vysypání remosky, nastrouhaná čokoláda na ozdobení
Postup:
Mandarinky oloupeme a nakrájíme ostrým nožem na kolečka. Remosku vyložíme papírem na pečení, potřeme ho máslem, posypeme vrstvou cukru a na dno rozložíme vrstvu mandarinek. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Těsto nalijeme na mandarinky, remosku zapneme a pečeme dozlatova. Upečený koláč po vychladnutí opatrně vyklopíme na talíř (mandarinky tedy budou po vyklopení nahoře), papír na pečení opatrně stáhneme a koláč ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Tip:
Při vyklápění koláče zakryjte remosku velkým talířem a obraťte ji i s talířem dnem vzhůru.
Komentáře
Přehled komentářů
Dnes sem zkoušela píct a musím říct, že i když nejsem kdoví jaký kuchtík, tak se mi to povedlo :) je to rychlé a jednoduché :) .. do těsta jsem přidala ještě pár oříšků a kandované ovoce, a navrh jsem natřela citronovou polevu a nemá to chybu .. děkuji ;-)
skvělé a rychlé!
(Verunka, 7. 2. 2010 0:35)