Lehké hovězí maso
Suroviny:
3 lžíce sójové omáčky, l lžíce sezamového oleje, l lžička cukru, 500g hovězího masa, 300g rýže, 100g hrášku, 2 mrkve, 2 jarní cibulky, l cibule, l stroužek česneku,
Postup:
1. Na marinádu smícháme 2 lžíce sójové omáčky, sezamový olej a cukr. Maso nakrájíme na tenké proužky a smícháme s marinádou. Necháme odležet. Rýži uvaříme, na poslední 4 minuty přidáme i hrášek.
2. Nakrájíme mrkev a oloupanou cibuli na kolečka. Oloupeme česnek a zázvor a nasekáme.
3. Na oleji opečeme cibuli, zázvor a česnek, přidáme maso, opékáme ho asi 3 minuty a vyjmeme. Zeleninu za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Přidáme maso i marinádu, osolíme, opepříme a přidáme zbylou sójovou omáčku. Servírujeme s rýží a hráškem.
Příprava: 30 minut
1 porce: cca 570 kcal/ 2380 kj
Počet porcí: 4